U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

         Marglas

  Alle soorten glas

Isolatie Glas
Veiligheids Glas
Figuur Glas
Spiegels
Gezandstraald Glas
Glas in Lood

Isolatieglas laten plaatsen

In de glas wereld wordt er onderscheid gemaakt tussen enkel glas en dubbel glas, ook wel isolatieglas. Enkel glas (floatglas) wordt algemeen toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Dit glas wordt binnen en buiten gebruikt, meestal in een isolerende eenheid. Door middel van een oppervlaktecoating kan het glas zon- of warmtewerend worden gemaakt. Wij kunnen in deze categorie ook figuurglas of draadglas leveren.

Isolerend dubbel glas: HR+ en HR++

Isolatieglas is zeer energiebesparend. Bij enkel glas koelt de warme lucht binnenshuis af; er treedt condensatie op en het glas geeft warme lucht door naar buiten. U verliest daarbij veel warmte. Bij isolatieglas wordt het glas dubbel uitgevoerd met een laag lucht (HR+) of een edelgas (HR++) ertussen. Omdat lucht en gas een hoge warmteweerstand hebben, wordt er minder warmte naar buiten doorgegeven. Hierdoor zult u minder warmteverlies en dus minder stookkosten hebben. De nieuwe generatie HR+ en HR++ isolatieglas is geluidswerend, zonwerend en door de sterkte van het glas werkt het inbraakpreventief. Wij kunnen elke soort isolatieglas leveren.

Veiligheidsglas is ook te krijgen in een isolerende vorm. Het glas is tot vijf keer sterker dan vensterglas van dezelfde dikte. Als veiligheidsbeglazing breekt, valt het uit elkaar in kleine stukjes, zoals bij de zij- en achterruit in een auto. De kleine stukjes kunnen geen diepe wonden veroorzaken. Het wordt voornamelijk gebruikt in tochtdeuren en buitenpuien.